In de Romeinenstraat biedt Peter Weber een ongedwongen sfeer in zijn authentieke kapsalon.
De robuuste kappersstoelen waar u persoonlijk behandeld wordt zijn het middelpunt van deze zaak. Lees een boekje, klets bij of zet een muziekje op terwijl u weer wordt voorzien van een knappe coupe.

"Het wordt door de mannen weer gewaardeerd om door een herenkapper geknipt te worden"

HAARLEM - Op zijn vijftiende rolde hij het kappersvak in en nu is herenkapper Peter Weber (59) nog dagelijks aan het werk in zijn zaak aan de Romeinenstraat. Het pand ademt sfeer en veel mensen kennen de locatie nog van vroeger. Er zijn klanten die inmiddels in Brabant wonen, maar nog steeds naar Haarlem komen om geknipt te worden; zij vinden het leuk om naar de authentieke kapsalon te komen.

Het pand aan de Romeinenstraat kent een rijke historie: Peter is er geboren en getogen en leerde het kappersvak van vader op zoon, "In de tijd dat kappers nog witte jassen droegen en elke klant zijn eigen potje scheerschuim had." Vanaf zijn vijftiende assisteerde hij al in de kapsalon en toen zijn vader in 1974 overleed, nam de jonge Peter op 19-jarige leeftijd de zaak over. De granieten vloer en met marmer belegde spiegels achter het glas-in-lood herinneren nog aan de oude tijd. Het kappersdiploma van de oude Weber pronkt aan de muur en het houten kinderstoeltje uit 1933 staat er nog. De generatie van zijn vaders klanten is zo goed als uitgestorven, maar inmiddels knipt Peter kinderen en zelfs kleinkinderen van de eerste generatie klanten.

Peter kent de mensen al zo lang dat hij een sterke band heeft opgebouwd met zijn klanten, dat is de kracht van deze kapsalon.

aaaaaaaaaaaaiii